21 Nisan 2018 Cumartesi

MERCULET: Blockchain tabanlı yeni sosyal medya platformu:


Teknolojik gelişmelerin bizler için getirdiği en büyük yenilik hiç kuşkusuz internet olanağı sunmasıdır. İş hayatımızın olmazsa olmazlarındandır. İnternet sayesinde tüm işlerimizde kolaylık sağlamanın yanı sıra normalde çok uzun süren işlemler için ise zamandan tasarruf sağlar. Teknolojinin getirdiği diğer nimetlerinden biri ise dijital paradır. Dijital para birimi, ticarette emniyet ve güvenlik hissi ve söz konusu kaynaktaki varlıkların kontrollü bir şekilde değiş tokuş edilmesini sağlayan kriptografinin güvenli özelliklerini içeren son on yılda hızla ilerleme kaydederek hayatımızın bir parçası haline geldi. Artık ödemeler ve her türlü işlemler için dijital para birimleri kullanılmaya başladır. Blockchain,ise bir kişiden bir başka alıcıya dijital paraları veya varlıkları matematik yoluyla aracı olmadan daha verimli bir şekilde aktarmayı sağlayan bir teknoloji sistemidir.
İnsanlar için internet demek daha çok sosyal medya vakit geçirmek ve paylaşım yapmak demek. En bilinen sosyal ağ paylaşım siteleri olan Facebook , Snapchat, Instagram ve Twitter hepimiz tarafından en çok kullanılan siteler arasında yer almaktadır. Bu saydığım sosyal medya sitelerinin en büyük özelliği ise içeriklerin kullanıcılar tarafından hazırlanmasıdır. Günlük yaptığımız işlerden tutunda gezdiğimiz yerlere, yediğimiz yemeğe kadar sosyal medyada paylaşıyoruz. Büyükten küçüğe herkesin en az bir tane sosyal medya hesabı var. Sosyal medyayı kullanım oranlarına bakılırsa en büyük payı genç nüfus oluşturuyor.
Bugün sizler için hazırladığım proje günlük hayatınızda kaliteyi arttırmaya yönelik Merculet platformu hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağım.


MERCULET NEDİR?
Merculet blok zincir temeline dayalı kurumsal büyüme için kullanıcılarının dikkatini geliştirerek nihai çözümler sunan kullanıcı dikkatlerinin karşılığında kazanç sağlamayı amaçlayan merkezi olmayan iletişim kanalıdır. Yatırımcılar, tüketiciler ve üreticiler arasındaki ilişkileri dönüştürmek için blockchain teknolojisini kullanır. Küresel girişimcinin, internetin avantajlarını en üst düzeye çıkararak, kullanıcının dikkatini kurumsal büyümeye uygulayan internetin değerini en üst düzeye çıkararak nihai çözüm haline getirmesini sağlar. İşletmeler açısından ise avantajı ise işlerin büyümesine yardımcı olmaktır. Girişimciler için tek elden çözüm yolu sunarak, küresel kullanıcıların dikkatini çeken paylaşımlarından para kazanmalarını sağlar. Merculet, her kullanıcının veya katılımcının değer alışkanlıklarını değiştirmeden blok zincir teknolojisinden fayda sağlayacağını hedefliyor.
Merculet platformu üç ana sistemden oluşmaktadır.
Kullanıcı Dikkat Değeri (UAV): Merculet platformunun ilk aşamasında, kullanıcılara şirket tarafından sağlanan hizmette yaptıkları her aktivite (dikkat) için UAV puanı verilir. Kullanıcılar bir gönderiyi okuyarak, paylaşarak, beğenerek ve yorumlayarak UAV puanları kazanabilme imkanına sahip olacaktır.
Kullanıcı Dikkati Simgesi (UAT): Merculet platformunun ikinci aşamasında kullanıcılar topladıkları UAV puanlarına göre, belirli miktarda UAT jetonu verilir. Bu jetonlar sayesinde MVP tokenini sabitleme imkanına sahiptir. Girişimciler, hizmetlerine verdikleri dikkat için kullanıcıları ödüllendirir.
Kullanıcıların dikkat sorununu çözmek için Merculet, açık kaynak kodlu teknolojiyi kullanarak Merculet açık içerik platformu sunacak.

                                                    

Merculet, çeşitli protokollere ve merkezi olmayan uygulamalara dayalı olarak çalışır. Bunlar;
Dikkat Belirleme Protokolü ( ATP): Platformdaki kullanıcıların davranışlarını sayısallaştırarak kullanıcı ilgisini ve dikkatini çekmek diğer bir ifade ile kullanıcıların dikkati Merculet aracılığıyla belirlenir.
Dikkat Ödül sistemi (ARP): Bu anlaşmada kullanıcılarının dikkat oranlarına göre kullanıcıları ödüllendirme yoluna giderek kazanç sağlamalarına olanak sağlar.
Evrensel İçerik sistemi (UCP): İçerik dağıtımını desteklemek için zengin içerikler hazırlama, etiketler, telif hakkı yönetimi, veri analizi gibi uygulamaların oluşturulmasını sağlayan merkezi olmayan bir platform sunar.
Evrensel ID protokolü (UIP) kullanıcıları, içerikleri, şirketleri ve diğer tanımlamaları dağıtmak için tüm kimlik hizmetlerini birleştirir.
Merculet platformu kullanıcılar, kurumsal şirketler, içerik oluşturucuları ve reklam verenler olarak dört ana iş ögesi yer almaktadır.
Kullanıcılar: Evrensel içerik platformundaki uygulamaları paylaşan, görüntüleyen, kullanan kişiler blok zincir ağına kaydetme işi yapılarak, platformdaki her bir kullanıcının dikkati, etkileşim tabanlı MVP tarafından değerlendirmesi yapılarak ve ücretlendirmesi yapılacaktır.
Kurumsal İşletmeler: İşletmeler için, UAT platformunda kendi para birimini oluşturmak için MVP tokenini kullanırlar, bunun sonucunda kullanıcılar için ödeme yapabileceklerdir.
İçerik oluşturucu: Kişilerin ve kuruluşların çeviri, video gibi yüksek kaliteli içerik oluşturması ve MVP tokeni üzerinden ödeme almasına imkan sunar.
Reklam veren: Banner reklamlar gibi reklamlarla ilgili her türlü hizmetler sunulacak ve MVP tokeni ile ödeme kabul edilecektir.
Merculet platformunun tokeni ERC-20 Uyumlu MVP tokenidir. MVP tokeni kullanıcıların dikkati, içerik abonelikleri, en kaliteli içerik için ödüller, çeviriler için ödüller, çevrimiçi reklam ve diğer ödüller olarak kullanılabilir.
YOL HARİTASI
Merculet platformunun yol haritası aşağıdadır.

                         

TOKEN VE ICO BİLGİLERİ:
Token adı: MVP
Toplam token miktarı: 10.000.000.000 MVP
Token türü: ERC-20
Hardcap: 37,000 ETH
Softcap: 10,000 ETH
ICO fiyatı: 1 MVP = 0.0060 ABD (0.00001 ETH)
Minimum alım miktarı: 0.1 ETH
Maksimum alım miktarı: 5 ETH
ÖZEL SATIŞ:
Hedef: 21000 ETH
1 ETH = 87,500 MVP
En düşük katılım: 150 ETH
En yüksek katılım: 1000 ETH
GENEL SATIŞ:
Hedef: 16000 ETH
1 ETH = 70.000 MVP
En düşük katılım: 0,1 ETH
En yüksek katılım: 5 ETH
MERCULET EKİBİ
Konusunda uzman yeterli bilgi ve deneyimli kişilerden oluşan Merculet ekibi aşağıdadır.

                        

Merculet platformu hakkında genel bilgileri sizlerle paylaştım. Sizlerinde bu projeye katılımlarını bekliyoruz.
Projeye dahil olmak ve daha detaylı bilgi için aşağıdaki siteleri ziyaret edebilirsiniz.
Web sitesi: http://merculet.io/
Whitepaper: http://merculet.io/static/pdf/Merculet_Whitepaper_V0324b-TR.pdf
Bitcointalk ANN : https://bitcointalk.org/index.php?topic=3180239
Telegram: https://t.me/merculet
Twitter : https://twitter.com/Merculet_io
Facebook : https://www.facebook.com/Merculet-347541915747100
My bitcointalk profil: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder